Onsdagen den 3 juli 2013 var en sorgens dag här hos oss. Det var dagen då våran anfader SUCH Gickas Teasing Tarmac fick somna in. Han har varit dålig ett tag, förmodligen en hjärntumör som gjorde att han tappade synen bl a, o nu märktes det att han inte mådde bra. Han sov mycket o blev tungandad. Det här har inte varit ett lätt beslut att ta, men med tanke på att han alltid varit en stor o stark, ganska dominant herre som hållit ordning på allt o alla, tvåbenta som fyrbenta, så var det inte rätt mot honom att inte kunna se o inte styra o ställa som han var van vid. Han somnade in med huvudet i mitt knä, lugnt o stilla, o jag tror att han egentligen visste vad som skulle hända när vi åkte in till veterinären. Det var många tårar som fälldes här kan jag säga. Han hade väldigt många egenheter som man kunde bli tokig på men nu när de där sakerna inte händer känns det väldigt konstigt och tomt. Vår hjälte, vår ordningsman, har vandrat över regnbågen till de evigt gröna ängarna. Lucas, snart 9-årige sonen, sa att nu är han hos morfar o mormor, o ingen av de är sjuka längre för det är de inte där de är. Så kloka ord från vår lille kille.

Vila i frid, älskade Tarmac. Det lyser en ny stjärna på himlen nu. Du kommer alltid att ha en alldeles speciell plats i mitt hjärta, min lille krigare. Kommer sakna dig för alltid.


Tarmac blir champion i Skara för Eva Nielsen 2005.