Emmi har fått sina valpar. Hela dagen gick i bäddandets, flåsandets och vankandets tecken. Inte förrän klockan var 21.18 föddes första valpen, en liten svart tik, 277 g.

Vita tår på samtliga fötter och lite vitt på bröstet, det var allt hon har.

Kl 21.35 kom nästa valp, en svart hane på 274 g.

Han har lite mer vitt än sin syster, han har vita strumpor fram, vita sockar bak och vitt på bröstet.

Kl 22.05 föddes 3:an, en gul hane som vägde 314 g.

Han har vita fötter, och en vit strumpa fram, vit svansspets och en vit triangel på bröstet. På gula tänker man ju inte på det vita på samma sätt som på de svarta dock.

Efter det blev det en lång paus, det dröjde ända till 01.26 innan nästa valp, en svart tik, föddes. Det var en stor dam, vägde hela 330 g, o det var nog en bidragande orsak till att det dröjde såpass lång tid. Jag kunde dessutom känna att hon låg lite på tvären, långt upp, så jag försökte hjälpa till och massera ner henne på rätt ledd så hon skulle åka ner i kanalen.

Den här lilla damen hade lite mer vitt än de andra svarta, bl.a. vit fläck i nacken, mycket vitt på bröst och ner under magen, vit strumpa på höger framben och vita sockor på övriga fötter samt vit svanstipp.

Nummer 5 kom kl 12.26. Det var en gul hane som vägde 288 g.

Han hade lite vitt på bröstet, vita tår och vit svanstipp.

Alla valparna var pigga direkt och började äta med en gång de fick möjlighet. När maten flyttade på sig blev de riktigt sura och pep ordentligt. Inget fel på överlevnadsinstinkten där inte :).

Eftersom samtliga valpar hade sporrar bak, o de var dubbla allihop förutom två, så var det bara att bege sig till veterinären för att ta bort dem. Ett ingrepp som sker under lokalbedövning och är smärtfritt för valpen. På 20 min hade han fixat allihop utan problem. Det blöder lite grann men det stannade av nästan direkt och det är skönt. Så nu är det bara att vila upp sig och komma tillbaka till verkligheten efter en lång natt.

I morse såg det ut så här i valplådan: